31 Ekim 2005 Pazartesi

Ekim Biterken ...

Galiba yilin son ayina kadar, bu senenin de bittigini anlamayacagim. Ama benim icin takvim biraz da akademik takvim oldugundan eylulde basladi bile. Simdiden tum kitapcilarda -hatta coktandir- 2006 takvimleri yerlerini aldi bile. Her yil mutlaka Lonely Planet'in takvimlerden alir, masamin karsisina asarim. Her ay, baska bir ulkeyi ya da sehri tanitma ayidir minik karelerde resimlenen pozlarla. Ekimde Amerika'nin bati kiyisini izledim, Kasimda Macaristan karsimda.

Kasim ve aralik derken 2006 ocagiyla yeni bir sene baslayacak . Topu topu 2 ay mi kalmis senenin bitmesine? Marketingciler gene bizi "yeni yil sozlerimizi" tutmak icin olanca gucleriyle kendilerine baglamaya baslayacaklar. En buyuk gym bizim gym, bak bu son sansin DVD film kulubune uye olmak icin, yilin ilk ama en buyuk indirimi basladi, sakin kacirma ... neyse aralikta o zamanin sesini yazarim gene.


Ekim ayi dunyadaki gelismler acisindan pek de sevimli gecmedi.
  • Katrina'nin ardindan Rita ve Wilma kasirgalari Amerika'nin guneyini ve guneydogusunu fena vurdu.
  • 8 ekim ctesi gunu Kasmir bolgesinde 7.6 buyuklugundeki deprem, ardinda 60bin olu birakti. Aci cok aci...
  • Malatya'daki cocuk yuvasinda ortaya cikan rezaleti yazmak bile istemiyorum. Kuzey Amerika'daki aileler olarak sesimizi duyurmaya calisiyoruz yetkili makamlara. Ama o cocuk kalbi yasananlari unutur mu hic?
  • Bir de kus gribi cikti basimiza bu yil. Turkiye'de de gorulen bu grip buradaki gundemi isgal etmeye devam ediyor. Bush'un 7.1Milyar Dolarlik plani onaydan gecti. Burada cok ciddiye aliniyor cunku son yillarda hayvanlarda gorulen virusler form degistirerek insanlara gecmeye meyilli. Gecen yuzyilin basinda 1918'de 20 milyon insanin gripten oldugu dusunulurse bu kadar fonu hastaligi onlemek ve tedavi etmek icin kullanmak anlasilir. Yani gribi hafife almamaliyiz.
  • Incecik, kredi karti buyuklugundeki iPod Nano'dan sonra new iPod ile 15bin sarki, 25bin fotograf, 150 saatlik video seyredebileceksiniz. Desperate Houseviwes kacti diye uzulmeyin, download et yeni iPod'una, izle istedigin zaman.
  • Magazin basini Brad Pitt, Angelina Jolie, Jenniffer Aniston, TomKat arasinda kosturmaya devam ediyor. Bu arada guzel haber TomKat bebek bekliyor.

Iste boyle, Halloween'i kutladik, Ramazan Bayrami birkac gun sonra.
Ve hosgeldin kasim.

Hiç yorum yok: