19 Ekim 2005 Çarşamba

New York'ta Sonbahar

Ne de guzeldir sonbaharda yurumek disarda. Ayaklarinizin altinda sari, yesil, turuncu, kirmizi yapraklar hisirdarken, ha simdi aksam olacak hissiyle bir an once eve donmeyi istemek. Ya da disarisi sisli, ciseleyen bir yagmur ile aksam ustu icilen bir cayin ve yaninda yenilen kekin tadi daha bir keyiflidir hazan mevsiminde. Ya da yogun yagmurlu gunlerde evde kalip bitmeyen ivir zivir islerle mesgul olup, "oh be, iste o kadar da zor degilmis bunu bitirmek" deyip kendimizi bitmeyecekmis gibi gorunen surumceme islerden kurtarmak. Hele elinizde sizi sariveren bir kitap varsa, iste o sonbahar o kitapla yerlesecektir belleginize.

Ama hep bir ozlem olur benim icimde yaza karsi sonbaharda. Ne kadar da uzun gorunuyor gozume simdiden taaa 7-8 ay sonra gelecek yaz. Once havalar soguyacak, belki birkac kez daha 6 gun yagmurlarindan gelecek, sonra yilin ilk kari yagacak, sonra uzun bir sure yerden kalkmayacak o kar. "Usuduk, donduk, iliklerimize kadar titredik bu kis" diye birbirimizle sohbet edecegiz kisin sonunda. Sonra minik minik, usul usul gene uyanacak doga, bu defa baharin ilk kivilcimlarini, gunesin turuncu, sevimli yuzunu gorecegiz gokyuzunde. Icimiz gene kipir kipir olacak, az kaldi yaza, tatile, denize, sicacik kumlara diye takvime bakip o yazin programlarini yapacagiz. Gene cok yiyip, kilo alip sikayet edecegiz ama dostlarla daha cok bulusacagiz sonbahar ve kis sofralarinda.

Buralara once Halloween gelecek. Simdiden her evin onune kabaklar konulup, ruhlari korkutucu dekorlar yerlestirildi bile. Dukkanlar halloween kostumleri ve dekorlariyla tasiyor. Sonra bir telas sukran gunune hazirlanacak Amerikalilar. Her yemek kanali hindi tarifleri ve yanindaki garnitur yemeklerin hazirlanisini gosterecek uzun uzun. Ve cilginca bir alisveris serominisi yasanacak ardindan gelecek Christmas icin. Tabii bu bayramlarin en guzel tarafi, is hayatinin oldukca durgun olmasi ve sukran gununde 2 gun, Xmas'ta da 1.5 gun tatil olmamiz.
Iste boyle benim icin sonbaharin baslamasi. Sanki yillik takvim eylulle basliyor, yazin bitisiyle o yil tamamlaniyor. Bakalim bu yilin sayfalarina neler yazilacak her birimiz icin...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

cok guzel olmus