29 Nisan 2006 Cumartesi

Mavi Yumurta

Yok yok bunlar paskalyadan kalan boyanmis yumurtalar degil. Evin arka tarafindaki deck'i (balkonu) boyayacagiz yakinda. Etrafi kesfe cikmisken bugun ogleden sonra, bir de ne gorelim... Balkonun alti yuva dolu ama sadece birinde yumurta var. Nasil kuslar cikacak cok merak ediyorum?

3 yorum:

acupofcaffein dedi ki...

kuşları bende merak etmeye başladım şimdi. Bluebird sizin oralararda çok var. Özelliklede CT'da. Belki onardan olur. Siyah kuzguni kanatlarının üzerindeki mavi şeritler ile ince zarif bir kuş...
Kuşlar yuvalarında insan eli değdiğini anladıklarında veya kokusunu hissetiklerinde terk ediyorlar ve bir daha gelmiyorlar...
Neyse doğunca artık resimlerini görürüz :-))

acupofcaffein dedi ki...

Figen,
dayanamadım baktım nasıl bir kuş çıkacak mavi yumurtalardan diye. Ya blubird çıkacak yada American Robins... Herikisinin de sesi çok güzel. American Robinsler sabahın ilk saatlerinde ötmeye başlarmış, ilk öten kuşlar onlarmış.
Yinede ben oyumu Blubird'e veriyorum. O kadar güzel görüntüleri var ki...:-)

FB dedi ki...

Arzu, son 3 yildir bizim arka tarafa sesi cok ama cok cirkin bir kus dadandi. Sabah aksam ne zaman sarki soylemek istese, cirtlak sesiyle uzun uzun soylerdi. Bu yil henuz ortalarda yok. Sonra bu kusu birgun yakindan gordum, aman Allahim nefis bir seydi. Kanatlarinda kirmizlar, lacivertler. Bir daha kizamadim hic o kadar hostu ki. Senin anlattigin sanirim bluebird'dendi. Hem de 5 tane. Artik bizi hic uyku tutmaz :)