29 Mayıs 2006 Pazartesi

Ask Yeniden

Kacirdigimi dusunmustum bu yil. Annem telefonda anlatiyor hangi donemde oldugunu. "Simdi daha kucuk bilye kadar, olgunlasmaya basladi Figen, tam sulu zamani yok yok anlatmiyim, biraz yumusamaya basladi, sen artik sevmezsin..." Ckale'de bahcede erik agaci var ve cocuklar o kadar cok yoluyorlar ki daha olmadan, olgulasmadan. Kizamiyorum bile. Cunku seven cok sever ve ben cok ama cok severim erigi. Can erik, papaz erik olacak, yikayip yiyeceksin hemen. Hic durmadan, marketten alip dogruca yiyeceksin. "O kadar yeme karnin agrir" bu sozler ya annemin ya da Burak'in sozleri. Kendimden gecercesine severim cunku ve her yil bu aski yasarim eger buralarda bulup yakalayabilirsem.

Bir tane agzina atarsin, bir citir sesi gelip, kutur kutur yerken, kendinden baskasinin sesini bile duymazsin. Cekirdeklerin kenarlarina kadar iyice siyirip yeni bir yesili kestirirsin gozune. Ben arsizlik edip once en guzellerinden baslayanlardanim. Soyle en dolu, iri, sulu ve kutur olanlari yerim once. Ilk 10-15 tane hizimi keser, hafif dislerim uyusur ama beynim takintili bir kere, ask bu, daha fazla, hepsi, beni de ye derken torbanin sonu gelir. En cok da, en sonuncusunu yerken huzunlenirim. TR'de olsam kolay, yenisi kose basindaki manavda, ya burda. Simdilik idareli gidiyorum, sadece 2/3'u bitti. Devami denk gelirsem seneye.

Nedendir bilinmez, arastirmadim da ama bu can erik galiba bir tek bizde var, bir de CA'de. Bu hafta sonu Turk marketinde gordum ve kaptim hemen 2 poset. California'dan geliyormus. Avrupa'da hic gormedim, bizim bu tarafta da yok. "Cekirdekten erik agaci olur mu acaba" diyorum aksam, bir bakmali internete bu konuda.

Yaz geldi artik, erik de vardi bu hafta, ben keyiften dort kose olmayayim da kim olsun...

3 yorum:

Yıldız dedi ki...

Afiyet olsun Figencim... benim de agzim sulandi simdi bak :P insan elindekilerin degerini, ona ne kadar zor ulasiyorsa o kadar cok anliyor degil mi? Cennet ulkemiz cennet, erigiyle, peyniriyle, zeytiniyle bambaska.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Figencim,
Afiyest olsun. Erik ne kadar cok ozleniyor burada degil mi? CA'da oldugunu bilmiyordum dogrusu. Ben de bizim buradaki Turk marketinden aldim gecenlerde. Bir cirpida bitiriverdim.

Sevgiler...
E.

FB dedi ki...

Oyle hakikaten Yildizcigim. Insan elindekilerin degerini var olunca bilemiyor. Hicbirsey TR'deki meyva ve yiyeceklerin yerini tutmuyor, hele erik zamani :)

Esracim, ben de artik eriklere noktayi koydum dun aksam. Sanirim burdaki tum Turk marketlerindeki erikler CA'den geliyor.