23 Mayıs 2006 Salı

Bzzzzzz Usudum

Bu adamlar deli zaten. Kisin usumezler, 23C'yi gecse hemen klima calisip, masalarina bir de fan takarlar serinlemek icin. Iceriye girip masama oturamiyorum yaz olunca. Icimi titretircesine soguk, buzzz gibi. Havalar da soyle 20C'yi asmadi ki, disarda bunalip kendimizi serin bir ortama atalim. Hatunlar ayri alem. Parmak arasi terlikler, sandaletler cikti, naylon coraplar atilip hemen kolsuzlar giyilmeye baslandi bile nisandan itibaren. Yan komsum Ingiliz. Birkac hafta sonu belki 25C'lere varan guzel gunesli hava yasadik nisanda. Kari koca hemen sezloglara kurulup, mayolarini giyip, soguk biralarini da alip bu sicak havada (!) uzun uzun guneslendiler.

Alsiveris merkezleri, sinemalar, restaurantlar, bankalar, toplu tasima araclari, is yerleri bu yaz aylarinda soguktan cekilecek gibi degil. Bir araba kiralayin, AC'si sonuna kadar aciktir. Oteller de keza oyle, 20C'yi asmaz. Ustten havalandirma yetmezmis gibi, bir de bizim santralde yerden havalandirma var. Arada bir girmem gerekirse hirka, mont ne bulursam geciriyorum sirtima ve mumkun olan en kisa surede kendimi ofisin diger daha az soguk kosesine atiyorum. Gecen sene Bezen akil etti de masama bir portatif isitici koydum.

Komik oluyor disarda hava sicakken, yazin isinmayi istemek.

2 yorum:

acupofcaffein dedi ki...

Çoookkk güldüm Figen:-)Aklıma geçmiş günleri getirdin. Hakkikaten ben donarken, hırka falan giyerken adamlar ve kadınlar hiç üşümüyordu. Ayaklarım buz kesiyordu. Sonra alıştım ortama... Belkide oradan kalan alışkanlık, bende naylon çorapları atlalı bir ay oldu. Klimayı çalıştıralıda iki hafta. 20C ayarladım kendimi...:-)) Ama ısınma isteğini şidettle onaylıyorum...:-)

FB dedi ki...

Neyse ki havalar isiniyor burda da Arzucum, en azindan bir nefes disarda isiniriz. Anlasilan sende artik kuzey amerika kani dolasiyor. Soguk toleransim iyi olmasina ragmen, esintili klimalari bir derece soguktan sonra sevmiyorum.