26 Ekim 2006 Perşembe

Hapsuu Demeden Once Bir Paket Kleenex

Gecen yil da gormustum, es gectim yanindan. Iddiasi "%99.9 oraninda grip ve nezle viruslerini oldurur". Malum sonbahardayiz ve etraf aksiran, oksuren, burnu akan, gozu sulanan insanlarla dolu. Beni odum kopar grip olmaktan. Gelince gitmez, gidince cocuga, esine gecer, gec kaldiktan sonra icilen ihlamur, alinan vitamin ve ilaclarin etkisiyle sersem bir basagrisi ve burun tikanikligi ve "keske grip asisi olsaydim" yakinmalariyla ne zaman gececek bu lanet sey der dururuz.

Iste Kleenex %99.9 grip viruslerini oldurur iddiasiyle beni bu yil hemen fethetti. Iki masa otemde cigerleri parcalanircasina oksuren arkadas gecti hemen gozumun onunden ve hemen 1 paket aliverdim elime. Kutunun altinda yazan iddiasi su: Rhinoviruses Tip 1A ve 2 (nezleye sebep olan virusler), Influenza A ve B tipi virusleri (gribe sebep olan virusler) ve Respiratory Synctial viruslerini (solumum yollari enfeksiyonu virusu) kagit mendil uzerindeki kucuk mavi noktalarin icindeki etken maddesi ile 15 dakika icinde etkisiz hale getiriyormus.
Icindekiler sunlar. Sitrik asit (%7.51), sodyum laurik sulfat (%2.02) ve hareketsiz (inert)maddeler (%90.47). Sitrik asit limonda yok mu? O zaman limonla ellerimizi ovusturmak da belki benzer islevi yerine getirir.

Buradaki zimpara kalitesinde canta kagit mendillerine karsin -ah nerde bizim Selpaklar- masa kagit mendilleri inanilmaz sasirtici. Bir de gecen gun ayak parmaklarini sicak tutan, ayakkabi icine ya da corabin altina yapistirilan seylerden gordum. Eee kisin ayagini sicak, kafani serin....

Herkese saglikli, gripsiz, nezlesiz gunler dilegiyle.

5 yorum:

Bezen Hindistan dedi ki...

bir de burnu sicak tutacak birseyler uretseler duacilari olurum valla. her kis bir adet kar maskesi edinmeyi ciddi ciddi dusunuyorum, sirf burunumu kapatsin diye:)

FB dedi ki...

Eastern Mountain shop'a baktin mi? bazen aklina gelmeyecek ilginc seyler oluyor. Manhattan'da yururken yuzu kapatan birsey sart Bezencim.

Adsız dedi ki...

@Figen...
Vallahi cep mendilleri öylede ben tuvalet kağıtlarının hastasıydım. Süper derecede yumuşaktı...:-))

Bezeni kar maskesi ile düşünemiyorum. Siyah bir kar maskesi ile Manhattanda yürümeye kalkışıyormuş...

Ama bayanlar haklsınız betonlardan esen rüzgar yüzünüze bıçak gibi kesiyordu...

Sağlıklı bir kış geçirmenizi dilerim....
İyi haftasonları...

Bezen Hindistan dedi ki...

eastern mountain'a bakmamistim, bir ara inip bakayim. kendimi kar maskesi ile dusununce de pek egleniyorum aslinda:))

Pratik Anne dedi ki...

Himm, kleenex in bu yonunu ilk defa senin blogundan duyuyorum. keske kis basinda duysaymisim. bizim oglusha hemen uygulamaya gececegim. Yazik burnu devamli firk firk.
Bezen, biz Chicago'dayiz. Bazen aci verircesine ruzgarli, malum windy city (aslinda bu lakabin kokeninin gercek ruzgarla alakasi yok ama). Ben kar tatilinde kayak merkezinden aldigim kar maskeli bereyi giyip cikiyorum cok ruzgarli havalarda. Allah muhafaza, sinuzit agrilarim azacagina, dalga gecsinler daha iyi.