21 Ağustos 2006 Pazartesi

Kubik Yasamlar

Tasindim... Zaten tasinmayi cok severim. Ev, ofis, oda degisikliklerine bayilirim. Bu siralar evde de eskiler kalkiyor, atilacak, satilacak, bagis yapilacaklar ayriliyor ve derken ben iki arada aylarca gozumu diktigim Jim'in eski kubune yerlesiverdim gecen hafta. Yazarken tasiniverdim demesi kolay tabii ama beni istifanin esigine getiren burokrasiden ve patronumun bu konuda benden duydugu onlarca email, telefon konusmasi ve hatta nerdeyse direktore kadar gidebilecegim azmimi gordukten sonra yeni kubume yerlestim.

Insanin gunun 8-9 saatini gecirdigi calisma ortaminda yerlestigi oda, ofis, masa, kup ne derseniz deyin bence fazlasiyla onemli. Bu kup yaratma fikri kimin aklina gelmisse iyi olmus da, ne olurdu bunlari doserken calisanlara biraz daha esin kaynagi olacak bir tarz tuttutulsa... Yerdeki capraz cizgili haliya alisana kadar deniz tutuyor gibiydi beni, kubun duvarlari da oldukca yuksek sanki iceriye hapsolmusuz gibi. Bir de camdaki jaluzileri kapayip tum florasanlari acinca hic fotosentez yapamaz olduk.

Ama simdi keyfim cok yerinde. Yeni ofisim en az 6m2'lik bir alan, cam kenarinda. Sessiz mi sessiz tam istedigim gibi. Once pencerelerdeki jaluzileri siyirdim soyle gun isigiyle flort edebilmek icin. Ustumdeki florasani da kapattim. AC sonuna kadar calisiyor ama zarari yok, onun caresi artik kolay. Ilk oglumun resmini koydum karsima Amerikan usulu. Sonra da genis genis yayildim yarimada seklindeki masama.
Ve dusunmeden edemiyorum buranin omru ne kadar diye...

5 yorum:

Mine dedi ki...

Senin adına sevindim Figencim,
gülegüle otur mu demeli yoksa çalış mı demeli karar veremedim.Darısı başıma:))
Şu günlerde,ben de yeni konumuma alışmaya çalışıyorum,hastanenin en döküntü yerini adam etmek için çok çalışmam lazım çoook,başhekimle birbirimizi yiyeceğiz bu gidişle

Adsız dedi ki...

Vallahi kubik yaşamlar pek entereasn geliyor bana...
hani şu deney farelerinin labirentlere konması gibi birşey...
bakalım nekadar bulunduğu kubikte yaşabilecek...!!!
hayırlı olsun Figencim, keyfini çıkart, süresi önemli değil...
Benim yerimde sauna gibi şugünlerde... zayıflıyorum diye seviniyorum... always look at the bright side felsefesi ile...:-))

Adsız dedi ki...

Municigim, soyle bir elden gecirdin mi bak cicek gibi olur. Hadi elini tez tut da sana cay icmeye geleyim.
Arzucum, kubik ofislerde calismaktan sikayetim yok da, daha bir inspirational design etseler su kupleri. dedigin gibi herseyin sonunu dusunursek ooooo... sana iyi saunalar mi diyeyim :)
Figen

Adsız dedi ki...

Artık hediyemizi alıp, "güle güle otur" demeye geliriz :)

Sevgiler, güzel oğluşunu da seni de yanaklarınızdan öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Sagol Yildizcim. Artik yatili misafir kabul edecek kadar yerim var, beklerim :)
Sevgiler
FB