28 Ağustos 2006 Pazartesi

Bugun Evden Cikasim Yok

Hani Ferhan Sensoy'un oyununda vardi.
Bugun evden cikasim yok
Telefonu acasim yok
Rakimiz var icesim yok
Ca cupbap cupbap cupbap

Tam limonata tadinda gidiyor derken havalar, hafta sonu durmaksizin yagan yagmurla limoni bir tada burunduk, tatsiz keyifsiz. Oysa garage sale yapacaktik, tenis oynayacaktik, yan komsularimizi alip Turk restauranina gidecektik. TR yolculugu oncesi son hafta sonunda alisveris yapilacakti, hediye diye alinip yenen cukulatalarin yerine yenisi konulacakti. Ama cukulata da yok, hediye de yok, keyfimiz de yok.

Ben kaydettigim CSI'lari bitirebilir miyim, yeni bir tiramisu tarifi denesem nasil olur derken cumartesi bitti, pazar aksam uzeri de tiramisu bitti. Derken komsumuz kapiyi caldi, gelin birseyler icelim diye... Nazli nazli bilmem ki, cocuk da boyle mizmiz ama ona da belki bir degisiklik olur diye hadi yarim saatligine geliriz dedik. Komsumuz Ingiliz. Ingilizler ne sever, icmeyi. Biz ne severiz komsumuzun ikramlarini geri cevirmemeyi. Adam ha bire dolduruyor, Burak beni uyutur bu kadar sarap, 2. siseden almiyayim diyor, ben bardagimi uzatip basagrisi da yapiyor ama size eslik edeyim diyorum tek kirmizi icen olarak. Cocuk almis basini eve gelirken, hay Allah bardagi mi da bitirememistim, ziyan oldu onca guzelim sey diye hayiflanirken, kendimi hala ayni nakarati soylerken buluyorum, ca cupbap cupbap cupbap...

Bu arada hafta sonunun tek verimli tarafi iPod'a indirdigim video'lar. Acil durumlar icin bir set cocuk videosu, Dora the Explorar, Higglytown Heores filan, sonra National Geography'nin video'lari, NPR'in podcastlari, bir adet Italya Roma gezisi (Passport to Europe'dan) ve baska kisa seyahat video'lari. Goruntu harika, ekran minik gibi ama yetip de artiyor bile. TR'ye gelmeye tek hazir olan simdilik iPod.

4 yorum:

Timur dedi ki...

Figen , tam da ne yapsam diye düşünürken ,senin bloga bakmak geldi içimden ve bu yazıyla karşılaştım . Çok iyiydi . Bazen sıkıntıdan patlıyorum ve o patlayan parçalar bi şekilde birbirini bulup tekrar enerji topluyor . Şuan daha iyiyim , sağolasın !

Adsız dedi ki...

agus, sana saludos kardes.

Timur, icinden "ca cupbap cupbap cupbap" de, kesin bir iyilestirme ritmi var:)

Figen

Mine dedi ki...

Bütün bir haftasonunu ben de evde geçirdim Figencim,bazen gerekiyor belki de...Yorgunlugumu attım derken hafta basladi ve ben yine yoruldum:( bana hic yakismiyor yorgunluk.Yarin 30 Agustos ve tatil:)birseyler yapmak lazim....

FB dedi ki...

Arkadasim sana gercekten hic yakismiyor yorgunlu, bir yerlerde olman lazim hem de acilen !!