26 Kasım 2008 Çarşamba

Me Time in MoMA

Gecen hafta persembeyi izin alip gunumu Manhattan'da gecirmek uzere planladim. MoMA yeni yerine tasindigindan beri gitmemistim, Van Gogh'un sergisi de olunca atladim trene Grand Central'dayim.

Holiday sezonu icin Grand Central'daki cikisa yakin salonda gene sergiler kurulmus. Hepsi o kadar zevkli, ince ve ozenle tasarlanmis ki; takilar, cocuklara kiyafetler, bayanlara sallar, pasminalar, ev aksesuarlari bakip bakip basa donup dolasiyorum. Ogle vakti oralarda oldugumdan yemek istahimi MoMA'ya sakliyorum, sanki Mine bana oranin kafeteryasi iyi demisti gibi aklimda kalmis. Neyse giriste biletimi alip daha dogrusu elinde fazla bileti olan bir kizin teklifiyle bileti ondan alip yukari cikiyorum.

Kafeterya da Van Gogh da 2. katta. Bir de time ticket almak gerekiyormus saat kacta katilacaksan ona gore gruplamislar insanlari. Benimki 2:30'da, tamam diyorum vaktim var, kafeteryada siraya giriyorum, zira oldukca kalabalik. Ya menu cok istah acici ya da benim karnim cok ac. Ama diyebilirim ki MoMA'nin yemekleri gercekten gurme lezzetinde. Yemek ustune kahve de iyi gider deyip sonra sergiyi geziyorum.

6. katta Miro'nun sergisi var. Orayi da geziyorum cok hosuma gidiyor. Son zamanlardaki sanat hevesimiz Soho'daki galerileri oglana gostermek ve sonrasinda kendimizi Bleecker Street'e atmak seklindeydi. Ama MoMA buyuklugu, gezilebilirligi, bogucu olmayan atmosferiyle benim cok hosuma gitti. Hani bir muzeye girip de gez Allah gez hala ancak onda birini tamamlarsin ya oyle degil burasi. Cocuklu aileleri gorunce mutlu oluyorum. Asagida heykelli bahcesi var, baharda ve yazin cok guzel olur eminim. Bu mevsimde bile cok hostu. 5. katta fotograf sergisi var tam girecektim ki telefon caliyor, kizin atesi cikmis, eve donuyorum. Oysa aksam icin de harika planlarimiz vardi uzun zamandir gorusemedigim arkadasimla. Bir dahaki sefere deyip 5. caddeden asagi yuruyorum...

6 yorum:

New York Muhtari dedi ki...

bir dahaki sefere gitmek istersen bana haber ver, istediginiz zaman davetiye temin ederim :-))

Mine dedi ki...

Bir dahaki gelişimde, çocuklarda büyümüş olur, birlikte turlarız Manhattan'ı :)

Adsız dedi ki...

Cok tesekkur ederim NY muhtari, aklimda simdi baska muzeler var, yazarim sana. Bu hafta misafirimiz de geliyor bakalim ayarlayabilir miyiz yakin zamana? Email atarim.
Sevgiler.

Municim, ne guzel olur gene gelsen. Hep beraber gezeriz tabii.
Optum.

FB

Adsız dedi ki...

Figencim, ben de Istanbul Modern'i görmeyi çok istiyorum.. fırsatını bulursam gidicem..

Adsız dedi ki...

Timurcum,
Ben Istanbul Modern'i cok begenmistim. hatta bir yazi da yazmisim. http://troywind.blogspot.com/2005/09/istanbul-modern.html
Artik hangi sergi varsa gezip, sonrasinda bogaza bakan cafe'sinde bir kahve icersin artik !!
FB

Adsız dedi ki...

bende göçrmek istiyorum. ama çok uzağım. müzele gezmeyi çok seviyorum.. tşkler