11 Ocak 2007 Perşembe

iPhone


Yakinen gormedim ama web'de baktigim kadariyla Apple gene kendine yakisir, uzun zamandir beklenen iPod'un telefon modeli diye tarifleyebilecegim urununu cikardi. Bir kere icinde iPod var, PDA gibi kullanabileceginiz tum ozelliklere sahip, 2 megapixel'lik kamerasi var ve ustune bir de mobil telefonu eklemisler, adi iPhone olmus. Telefonun servis saglayicisi Cingular'mis.

Piyasada 4GB ve 8GB olarak 2 modelde sunuluyor. Fiyatlari biraz tuzluca etraftaki benzer blackberry'lere kiyasla. 4GB'lik olani 499$'mis. 8GB icin bir 100$ fazla odeyeceksiniz.

Apple olunca isletim sistemi OS X olacak tabii. Yatay veya dikey olarak kullanarak bu aletin 3.5 inclik ekranin internet sayfalarinda dolasmak da fena olmasa gerek. GSM teknolojisinde ama quad band'i destekliyor. Pil omru; eger muzik dinlerseniz 16 saat, yok eger telefonda konusur ya da video izlerseniz 5 saate kadar dayaniyor. iPod'dan (30GB modeli) kesin daha iyi.

Seytan bakisli Steve Jobs gene napti etti, 2007'i teknoloji dunyasinda kendinden bahsettirecek sekilde acti bile, tabii siyah balikci kazagi ve kot pantolonunu giymeyi ihmal etmeyerek. Bu hafta San Francisco'da toplanan Mac World dunyasinda kisaca gezinmek icin su video'yu izleyebilirsiniz. Bu arada iPhone'un isim konusunda Cisco'yla ihtilaflilar. Sonunda birisi iSorry demek zorunda kalacak ya, kim??

6 yorum:

Yıldız dedi ki...

Ben de bir kaç gündür takip ediyorum iphone'u. Çok beğendim... Bir kaç ay önce ipod almaya niyetlenmiştim ama şimdiye kadar ertelemiştim. Artık bundan almak faz oldu, ne de olsa telefonu, fotograf makinasını da değiştirecektim. Hepsi bir arada olur böylece.

Ayyyy çok şık çoook...

Pratik Anne dedi ki...

Dun aksam Jay Leno'da bu urunle ilgili bir skit vardi. "Her isi yapar abi" diye abartmislar. cheese grater, maze, portable shower olarak da kullaniliyor. Ama alete bakinca cok kaba gozukuyor ya. Tamam mp3 player kismi daha iyi ve kapsamli olabilir ama ayni mp3 player, tepefon, kamera vs ozelliklei tasiyan samsung, palm veya motorola q telefonlar cok daha sik ve ingilizce tabiri ile "sleek" gozukuyorlar.

Adsız dedi ki...

Figencim...
Herşeyden önce çok güzel bir 2007 yılı geçirmeni dilerim...Tüms evdiklerinle beraber...bunun dışında yıldızla beraber şu işe bir el atıp bizde alalım... çok şık gözüküyor vallahi...

Adsız dedi ki...

Hazirana kadar piyasaya cikmayacakmis arkadaslar. Eh artik sikicaz disimizi o zamana kadar. Burcucum, ben Apple urunlerini hep cok sevdigim icin buna da bayildim.
FB

Timur dedi ki...

Ben en çok iSorry'i sevdim :)
Güzel bi şarkı ismi olur bundan .
Türkçe pop :)

Timur dedi ki...

Figen nerdesin ?
Post istiyorum okuyacak :)

Timur

Subatın 8 i