15 Eylül 2008 Pazartesi

Havaalaninda Bir Guzellik

Bu yil ucusumuzu KLM ile Amsterdam ustunden yaptik TR'ye. Cocuklarin atesli olmasindan dolayi hostes kabini ile koltugumuz arasinda mekik dokudugumdan, hostes bir ara; havaalaninda baby lounge'lar var dinlenirler biraz dedi. Amsterdam ustunden daha onceden de ucmuslugum var ama cocuksuz donemlerde dikkatimi sadece free shop'larla gurme dukkanlari cekiyordu, diger varolana bakmamisim bile.

Bulduk baby lounge'u ve yatirdik iki yavruyu da uykuya. Burasi fotograftaki gibi icinde 10 adet cibinlikli karyolasi olan, serin, uyku muzigi calan harika bir yer. Cocuk karyolalarinin yaninda anne-babanin oturmasi icin koltuk yapmislar, hatta basucuna da lamba koymuslar okuma durumunda icersi los olmasin diye. Bebeklerin altini degistirmek icin ozel bir bolum, ivir ziviri yikamak icin lavabolar, sut ve mama isitmak icin mikrodalga ile ailelere fazlasiyla hitabeden bir yer.

Yetmedi, dus mu almak istiyorsunuz ya da meditasyon yapip dua mi etmek istiyorsunuz ust katta ozel odalar yapmislar, girip sessiz sakin kafanizi dinleyip rahatlayabiliyorsunuz. Ya da ben kendimi cukulatalarin arasina gomup sonra da cikip parfum banyosu yapayim derseniz asagidaki ozel dukkanlara ugramaniz siddetle tavsiye olunur. O cukulata dukkaninin karsisindaki gurme dukkanina ise hic girmeyin. Himmm aklim hala o peynirlerde... Hatta minik bir sergi, cocuk oyun odasi, ozel VIP salonu ile havaalani dedigin iste boyle olur dedirten bir yer Schipol. Ola ki yolunuz duser aklinizda olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam Figencigim

KLM'i okuyunca eski anilarim tazelendi. 2 kere Amsterdam uzerinden Florida'ya ucmustuk. Gerci ucak icindeki business class service iyidi. Fakat 2 kerede cok retard yapmisti (yaklasik 10 saat yerine, yaklasik 20 saat surmustu seyatimiz). Yetmiyormus gibi valizlerde kaybolmazmi.. Esrar serbst olan bir ulkenin adamindan ucagindan ne beklenebilirki diye cok kizdigimi hatirliyorum ve tovbe etmistim ozamanlar, KLM'mi ?amman amman benden uzak dursun...

Neyse bugun senin yazini okuduktan sonra gene biraz olsun benim icin sempati kazandi KLM :-)

Sevgiler, Nilufer

FB dedi ki...

Haklisin Nilucum, ne zaman gecikme, aksama, bavul kaybolma olsa nefret ediyoruz o havayollarindan da, sen gel bi uc KLM'le seveceksin inan bana. Bir de ucakta ortada duran monitorleri, her koltuga koymuslar, bir de istedigin filmi, programi, oyunu secme hakki vermisler. Cocuk cizgi filmleri bile vardi. Mis mis :)
Optum.