13 Mayıs 2008 Salı

Bak Su JetBlue'nun Yaptigina

Oglen yemek aliyorum disardan. Kasadaki gazete gozume ilisti, New York Daily News. Gokhan Mutlu JetBlue'yu 2milyon $'a dava ediyor diye. Alla alla bu benim calistigim Gokhan mi dedim icimden. Metrica Consultant'iydi bizde ve bir sure once isten ayrildigi gordum adres listesinde. Dunya ne kadar kucuk bir gazete sayfasinda karsilasmak icin :)

Durum su: San Diego'dan JFK, NY'a ucmak icin yedek listede olan G.M., hosteslerden birisinin ona benim yerimi alabilirsin demesiyle JetBlue'ya biniyor. Hostesin kendisi jump seat'de oturacakmis (Jump seat hani su arkada ya da yanda hosteslerin oturdugu koltuk). G.M. ucaktaki son koltuk olan 2E'ye biniyor. Sonra hostes pilota jump seat'in rahatsiz oldugunu ve yerini istedigini soyluyor (sanki hic mi jump seat'e binmemis). Pilot G.M.'e durumu iletiyor, sasirarak bak binis kartim var, yerim de burasi diyor. Eee napiyim yani deyince Gokhan, istersen tuvalette oyalan biraz diyor pilot (sanki WC cocuk parki). Daha da 3.5 saatlik yol var NY'a. G.M. saatlerini WC'de gecirip nihayetinde bir turbulans sirasinda onu koltuguna geri cagiriyorlar. O da yuzu sakli, utanmis, asagilanmis bir sekilde geliyor. Sonunda JFK'ye iniyorlar ve pilot arkasindan hersey yolunda mi diyor o da "NO" diyor ve uzaklasiyor. Davaci duygusal zarardan dolayi da 2Milyon$'lik dava aciyor ucak sirketine karsi.

Iste haber bu. Bazi fishy seyler var bana gore ya bu olayda... Yoksa Hurriye hala yazmadi mi?

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de bugün Gazeteport'ta okudum bu haberi.
Böyle bir olayın ABD'de olabileceği aklıma gelmezdi. Havayolları çok mu gayriciddi orada? Bende 'dolmuş' izlenimi yarattı da!
Yoksa maksat mı var?

http://www.gazeteport.com.tr/DUNYA/NEWS/GP_210773

FB dedi ki...

haklisin canim, eskiden daha dolmus gibiydi ucaklar ama 11 Eylul'den sonra epey degisti. valla Gokhan'in durumunda bazi soru isaretleri var bende, bir ucak sirketinin bu kadar da sorumsuz olmasini cok da dusunemiyorum.

acupofcaffein dedi ki...

@Figencim...
Bir iç hat uçuşumu hatırladım...USA'de... hostesler sand. catch it diye koltukta oturanlara fırlatıyordu...!!!! bir tanesinde uçağın dışına koymuşlardı herkes uçağa binmeden elini daldırıp alıyordu...Görünce şok olmuştum...THY'dan asla şikayet etemyeceğim demiştim...:-)) Gökhan bence hatalı davranmış... yeri neresiyse oraya oturmalıymış...

Adsız dedi ki...

ben de muhakkak bi olay vardir bu isin icinde dedim ama daha baska seyler yazmadi gazeteler.

Adsız dedi ki...

tr-de degil tazminat alabilmek,
ustune tazminat, ceza,
ne denk gelirse odetirler.

canakkale seyehat, yilmaz, truva,
vb sopar firmalari geldi aklima.
canakkale-istanbul, canakkale-izmir
hattinda her mola yerinde 1-2 yolcuyu birakip yola devam ettikleri olurdu :-).
yolcularin esyalari, valizleri arabada, kimin umurunda.
90-larin ortalarina kadar, cok siradandi boyle seyler.

-------------------------

facebook invitation
gonderdim sana.

selamlar.