4 Nisan 2007 Çarşamba

Semsiye Adam


Ogle yemegi icin disari cikiyorum. Hava soguk, yagmur da yagiyor ve etrafima bakiyorum hangi erkekte semsiye var, hangisinde yok. Bugune kadar aklima gelmezdi boyle bir gozlemde bulunma istegim, ta ki bu sabah dinledigim radyo programina kadar.

Programda erkeklere soruyorlar "yagmurda semsiye kullanir misiniz" diye. Tabii niye kullanmasinlar ki diye ben icimden cevap verirken, Manhattan sokaklarinda saganaga yakin yagmur altinda yurumeye calisan buyuk ama cok buyuk bir cogunluk "HAYIR" yanitini veriyor. Allah allah nedir bu Amerikali erkeklerin derdi diye dusunuyorum. Tamam bizimki gibi sacim bozulacak, rimelim akacak, kiyafetimin utusu esneyecek derdi daha az ama bile bile islanilir mi yagmurda, su semsiyeyi kullanmak varken. Efendim cogunun cevabi su: sissy gorunurlermis, yani hanim evladi olurlarmis, erkege yakismazmis, birisi sadece siyah semsiye olabilir asla baska renk olmaz dedi (eh bu hadi daha makul), kimisi semsiye kadin aksesuaridir dedi, kimisi hayatimda hic kullanmadim elimde nasil duracagini bilmiyorum dedi. "Peki saganak, dolu halinde yagsa ve disarda olup sirilsiklam olsaniz bile hayir mi" diye yineliyor spiker. Cevaplar muhtelif ama cogu gene de kullanmamaya dair.

Bilmezdim bu adamlarin semsiye konusunda boyle macoluk hallerini. Ilginc degil mi?

10 yorum:

Timur dedi ki...

Maçoluğun sınırları yok anlaşılan :)
Şemsiyem varsa kullanırım da , şemsiye taşımak gibi bir alışkanlığım yok .

Adsız dedi ki...

Şemsiyeyi bayan aksesuarı olarak görmeleri çok ilginç geldi:))
Bakalım daha neler göreceğiz ve duyacağız:))
Mine

Adsız dedi ki...

Bana da cok ilginc geldi, bir de Turk erkeklerine sorulsa ne cevap verirlerdi acaba? Hic dusunmedim, semsiyenin bir anti-macoluk sembolu olacagini :)
FB

Adsız dedi ki...

Belki turk erkekleri bu konuda bilinc alti macoluk duygularini yasayabiliyorlar: Onlara yagmurlu havalarda hizmet eden "semsiye" sonucta - "semsi" degil. ;-)
Nilüfer

Bezen Hindistan dedi ki...

benim guzergahim ustunde yuruyen erkekler evet diyen azinlik mi acep diye dusundum okuyunca yazini. her yagmur yagdiginda yurumek bir eziyet oluyor o semsiye yiginlari arasinda. su cadir boyutundaki devasa semsiyeleri de genelde erkekler tasiyor. cok sasirdim simdi bunu okuyunca.

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

vallaha bana da ilginç geldi. zira bezen'in bahis ettiği çadır modunda şemsiye taşıyan erkek ben de bolca görmüştüm oradayken. hem de nerede bak söyleyeyim, tam da Bryant Park çevresinde..

Adsız dedi ki...

Figenus...

Bana da ilginç geldi olay... çadır şemsiyeyi bende biliyorum...!!! erkekler biraz pratik insanlar mont şapaklarını çıkarıyorlar...:-)) bizde saç bozulur falan yüzümüz güzel gözükmez... yada dert çok...:-)))

sevgilerimle...

FB dedi ki...

Bezencim, haklisin ben de o cadir semsiyeleri bolca goruyorum ama arada tek tuk buzesen semsiyesiz erkekler de var.

Dilayra, valla radyo programinin yalancisiyim. Belki abartmak icin mi o erkekleri buldular.

Arzucum, sana da sevgiler

Figen

Adsız dedi ki...

Bu abuk cevaplari veren uzaylilar Tatli Sert ve James Bond izlememisler, ozellikle Tatli Sert-teki amcanin semsiyesinin
ayni zamanda kilic ve tabanca oldugunu gormemisler anlasilan.
Arabasi olmayan karda kista yuruyerek dolasmak zorunda olan ve zirt pirt hasta olan birisi olarak yillarca cantamda semsiye ile dolastim. O donemlerde yuzume karsi boyle seyler soyleyen olsaydi, en iyi ihtimalle semsiyemi kafasina gecirirdim.

Adsız dedi ki...

Uzun yillar soguktan donmamak icin
icime picama, uzun yun don, ve kulotlu yun bayan corabi da giydim.
O donemlerde onlara tafra yapanin da
muhtemelen uzerimden cikartir kafalarina gecirirdim.
Uzaylilardan sakinmak lazim. Denk geldin mi, al basina belayi.