26 Ağustos 2005 Cuma

Tenis

Haftaya US Open Tenis basliyor (29 aug-11 eyl). Bu yil Agassi 20. kez US Open'a katiliyor. Eski gunlerini hatirlar misiniz Agassi'nin, uzun aslan yelesi seklinde kesilmis, kulaginda hac seklinde kupesi ve agresif hareketleriyle beynimize kazindi adeta.

Tenisi hem izlemeyi hem de oynamayi cok seviyorum. Genelde bahar ve yaz aylarina ait bir spor gibi. Kisin kapali kort bulmak kolay olmuyor. Boyle olunca da formdan dusmek cok kolay. Ilk dersimi '96 yazinda Marmara Universite'sinin Goztepe kampusundeki kortlarinda alarak basladim oynamaya. Universite yillarinda bir arkadasla oynamaya tesebbus etmis ama iki caylak top toplamaktan oyundan zevk alamamistik hic.
Sonraki yillarda cesitli tenis hocalarindan ders alarak teknigimi ilerletmeye calistim. Her hocanin kendi oynama teknigi var. Bu da sizin raketi tutusunuzdan, topu karsilamaya, servisi atmaya kadar her alanda etkiliyor.

Tenis, guc, konsantrasyon, zamanlama ve teknik gerektiren bir spor. Genelde hafta sonlarina ayarlarken oyunlarimizi, bugun cuma erkene rezervasyon yaptim Tony'le. 2 saat oldukca guzel gecti. Yarin da macimiza devam edecegiz.

Hiç yorum yok: